Het bedrijf

est8 platage leidenEst8 is gevestigd aan de Plantage 8, in een statig pand dat op de monumentenlijst van Leiden staat. Vanuit dit klassieke onderkomen wordt sinds 1 november 2000 een moderne onderneming gedreven.

Een jong bedrijf dus. Maar met een jarenlange ervaring bij bedrijfsleven en overheid. Daarom behoren niet alleen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van software tot het werkterrein van Est8. Ook oudere toepassingen kunnen wij aan een moderne software-omgeving aanpassen.

Kerntaak van Est8 is het zelfstandig ontwikkelen van branchegerichte applicaties, waar nodig uitgebreid met klantgerichte maatwerkoplossingen. Maar ook in opdracht worden specifieke software toepassingen ontwikkeld. Nauwgezette analyse van structuur en organisatie van een onderneming of instelling vormt de basis voor deze doelmatige software van hoge kwaliteit.

De applicaties van Est8 worden niet alleen in een Nederlandstalige versie gemaakt. Ook voor andere taalgebieden worden producten ontwikkeld. Deze internationale gerichtheid komt tot uitdrukking in de naam van het bedrijf. De (Engelse) uitspraak van Est8 is fonetisch weergegeven 'Estate', en heeft meerdere betekenissen. Estate staat voor onderneming, maar ook voor landgoed of plantage. In de naam Est8 wordt, naast straatnaam en huisnummer van het vestigingsadres, dan ook vooral de bedrijvigheid uitgedrukt.

est8 logoHet logo van het bedrijf staat voor organiseren, structureren. Het is een hekwerkje van zes gelijke lijnen, een structuur, waarvan de binnenzijde is opengelaten. In deze structuur ontstaan aan de buitenzijde acht plustekens, die appelleren aan de producten van Est8. Deze producten hebben elk hun eigen van het Est8-logo afgeleide beeldmerk. De binnenzijde van het logo vormt de plattegrond van een kasteel of woning, refererend aan het vestigingsadres.